تکست میکر


اولین و تنها مرجع تکست و بیت فارسی

آموزش تکست نویسی (بعد محتوایی) بخش اول


آموزش تکست نویسی (بعدمحتوایی)

در مطلب آموزشی قبلی به صورت کلی صحبت کردیم که چگونه تکست بنویسیم و حالا وقت آن رسیده تا جزیی تر و زیر میکروسکوپ به آموزش تکست نویسی بپردازیم .

در این مطلب قصد داریم تکست نویسی را از بعد محتوایی بررسی کنیم .همانطور که در پست آموزشی قبلی اشاره کردیم یک تکست اصولی جدای از ریتم،قافیه بازی،آرایه های ادبی،فصاسازی و لحن در درجه اول باید محتوای مشخصی داشته باشد و مفهوم مدنظر آرتسیت را به مخاطب انتقال دهد.

انواع محتوا برای ترانه

محتوای تکست از دغدغه ذهنی یا احساسات شاعر یا آرتیست سرچشمه می گیرد. آن زمان که یک هنرمند میخواهد احساسات درونی خود مانند غم ها،شادی ها،نگرانی ها،دلتنگی هایش را با مخاطب به اشتراک بگذارد یا زمانی که قصد دارد معضلات اجتماع را بیشتر به تصویر بکشد یا صدای مردم رنج دیده یا قشر آسیب دیده باشد یا برای حل آن ها در قالب ترانه و آهنگ راهکار دهد یا نوع خاصی از نگرش و طرز فکر را به نمایش بگذارد از زبان ترانه استفاده می کند تا مفهوم را به صورتی زیبا انتقال دهد .

بنابراین ما میتوانیم از نظر محتوایی تکست ها را به چند دسته جداگانه طبقه بندی کنیم :

  • محتوای عاشقانه که خود میتواند به محتوای شاد یا غمگین یا ترکیبی از هر دو (احساسی) تقسیم شود. از دلتنگی ها بگوید یا به توصیف زیبایی های معشوق بپردازد. گاهی هم از معشوق شکایت کند.
  • محتوای دلنوشت که می تواند حرف دل ترانه سرا یا خواننده باشد یا سوالاتی که ذهنش را مشغول کرده و نوعی همدردی با مخاطب است . گاهی هم می تواند دیدگاه های خاص فلسفی و ایدئولوژیکی را منتقل کند.
  • محتوای انگیزشی که مخاطب را به تلاش، جدیت، مبارزه و امیدواری دعوت میکند.
  • محتوای اجتماعی که میتواند معضلات و مشکلات حل نشده ی اجتماع را به معرض نمایش بگذارد و مخاطب را به فکر راه چاره بیندارد.
  • محتوای اعتراضی که مدل تقویت شده ی محتوای اجتماعی است و با لحن تند تری مشکلات را مطرح میکند و گاهی اوقات مشکلات اجتماعی را با سیاست پیوند می دهد و حتی به یک نوع نگرش حمله میکند.
  • محتوای گنگ که به نوعی قدرت نمایی و حس رقابت و جنگیدن را تداعی می کند و در دوره معاصر مضمون بسیاری از ترانه های سبک رپ را به خود اختصاص می دهد.
  • محتوای بزمی که فضای یک جشن یا مهمانی یا به اصطلاح party را تداعی میکند . هدف آن انتقال دادن حس شادی مطلق به مخاطب است و هیچ گونه رنج یا حس ناامیدی در آن دیده نمی شود. گاهی  محتوای بزمی با محتوای رزمی (گنگ) ترکیب می شود.

جا دارد که راجع به هریک از این سبک های محتوایی بیشتر صحبت کنیم و سپس تمرین ها ی خلق محتوا را آموزش دهیم. ولی برای شروع فکر می کنم تا همین جا کافی است. پس در پست های آموزشی بعدی با ما همراه باشید. این شما و این بحث جذاب تکست نویسی !

متن از : سینا ستاری

پیج اینستاگرام سینا ستاری :

sinasattari.original

تکست میکر

تکست میکر فعالیت خود را از سال 1393 آغاز نموده و در حوزه آهنگسازی و ترانه سرایی در تمامی سبک ها فعالیت میکند

ربات بازی مافیا

فقط و فقط جهت پخش سراسری موزیک خود در سایت ها و کانال های معتبر تماس بگیرید


Using WordPress With Honor
Design : Sina.Sattari
تبلیغات برای دسترسی به بیت مناسب تکست ها و همچنین مطالب خاص وارد کانال تلگرام شوید